Fotoalbum

Vibeke skriver om sine kludetæpper:

Langt hovedparten af de stofstrimler jeg væver af,  er af bomuld fra sengetøj, gardiner og forhæng o.l. Desuden anvender jeg også aflagt tøj som fx cowboybukser, fløjlsbukser og skjorter, nederdele mm.

Nr 5: Sort hvid ikat.

Tæppet er helt specielt. Over lang tid havde jeg fået samlet sort-hvid ternet stof fra forhæng og gardiner med tern i forskellige størrelser. Der er tre slags tern i denne slags ternet stof: rent sort, rent hvidt og sort/hvidt (sort trend m. hvid islæt eller omvendt). Stofstrimlerne er revet så hver strimmel kun rummer to af de tre slags tern. Under vævningen anvendes ens strimler, som omhyggeligt placeres så ens tern lægger sig i forlængelse af hinanden i længderetningen, hvilket giver en effekt med striber parallelle med trendretningen. Ellers er det blot en lærredsbinding.

Nr. 26: Sneglehus fra Venø og 28: Musling fra Venø. 

Begge er lærredsbinding, hvor jeg hele tiden kører med to islæt på skift og gradvist ændrer farven på hvert af dem.

Nr 10: Store trin

De "store trin" har jeg fra Kaffe Fassetts "Store strikkebog". Igen lærredsbinding og to grupper kludestrimler, en lys og en mørk.

Nr 30: Koncentriske cirkler. Lærredsbinding, bomuldsklude bl.a. en del sorte fløjlsbukser. Det tog lang tid at væve. idet der var mange dunter: jo tættere på centrum jo flere dunter at holde styr på.

/Vibeke Volf

5: Hvid-sort ikat
5: Hvid-sort ikat
10: Store trin
10: Store trin
26: Sneglehus fra Venø
26: Sneglehus fra Venø
28: Musling fra Venø
28: Musling fra Venø
30: Koncentriske cirkler
30: Koncentriske cirkler
"Solnedgang"..
"Solnedgang"..